Ceai Anghinare vrac susține buna funcționare a colecistului, protejează ficatul și favoriză normalizarea nivelelor glicemiei și colesterolului. De asemenea, poate reduce senzațiile de greață și de gust amar.
În plus, compușii activi (de ex.: principii amare, cinarină, acid 1,3-dicafeilchinic, flavonozide – cinarozidă, scolimozidă, polifenoli, glicozide, lactone sescviterpenice – cinaropicrină, dehidrocinaropicrină, groseimină, fitosteroli – sitosterol, stigmasterol, tarasterol, mucilagii, enzime, pectine, acizi – malic, clorogenic, neclorogenic, lactic, gliceric, cafeic, chinic, vitamine și minerale – potasiu, magneziu ș.a.) din frunzele de Anghinare contribuie și la:
Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Anghinare se numără acțiunea: tonic-amară, colagogă, coleretică, hepatoprotectoare, antiemetică, hipocolesterolemiantă, hipoglicemiantă, carminativă, antisclerotică, antimicrobiană, decongestivă la nivel renal și diuretică.
Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. La nevoie, doza poate fi crescută și la 4 lingurițe după primele 10 zile. Primul ceai se va consuma dimineața, pe stomacul gol, iar imediat după administrare se recomandă repaus cu întinderea pe partea dreaptă timp de jumătate de oră. Cura recomandată este de 1 lună. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună între cure.
Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită.
80 g
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.